top of page
  • Peter

APPLE PIE |

Paar weken geleden maakte ik deze heerlijke Appeltaart, gevuld met zelfgemaakte banketbakkersroom.

Het deeg van de taart is een 1,2,3 deeg oftewel harde wenerdeeg. Super simpel en nog makkelijker dan een pak kant en klare mix!

Voor het deeg: 100 gr kristalsuiker 200 gr roomboter 300 gr bloem 1 eitje snufje zout


Klop de suiker, het ei en boter samen luchtig op. Voeg hieraan beetje voor beetje de bloem toe. Kneed tot er een soepel deeg ontstaat. Rol dit in wat vershoudfolie en leg in de koelkast voor een uurtje. Dit omdat het deeg dan makkelijker uit te rollen is.

Spuit wat bakspray op een taartvorm van 28 cm. Rol het deeg uit en bedek de bodem en zijkanten van de vorm. Hou een beetje deeg over om een raster te vormen bovenop de taart.

Schil 1,5 kg appels, snij in stukjes en meng met 2 tl kaneel, 40 gram suiker en 100 gram ongewelde rozijnen (dit zodat ze het vocht uit de appels goed kunnen opnemen) en je taart dus krokante blijft.

Verdeel over de taartvorm en leg een mooi deeg raster op de taart. Bestrijk het raster met een losgeklopt eitje.


Bak de taart in 60 à 70 minuten af op 180°c, indirect met pizzasteen.


Mocht je de banketbakkersroom willen maken: 65 gram kristalsuiker 2 zakjes vanillesuiker 3 eidooiers 35 gram bloem 350 ml volle melk

Meng de droge ingrediënten door elkaar en roer de eidooiers hier doorheen. Breng de melk tot net aan de kook, en roer dit door het "droge mengsel". Wanneer je een gladde massa hebt, giet je alles weer terug in de pan en breng je dit al roerend zachtjes aan de kook, tot je de gewenste dikte hebt. Giet hierna in een schone kom en dek af met folie. (dit voorkomt een vel vorming) laat volledig afkoelen tot verder gebruik. Smeer dit bijvoorbeeld op de bodem van de appeltaart voor je het appelmengsel in de vorm doet.



23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


Post: Blog2 Post

CONTACT

06-11224598

Bedankt voor de inzending!

Post: Contact
bottom of page