top of page
  • Peter

LAMSRACK |

Bijgewerkt op: 24 mei 2021

De lamsrack was vandaag de klos. Op basis van het recept van The Lemon Kitchen heb ik een eigen touch gegeven aan de lamsrack.

Ingrediënten: - 1 lamsrack - 1 citroen (sap & zest) - 40 ml olijfolie - 1 takje (of droge) rozemarijn - 1 takje (of droge) tijm - 2 tenen knoflook geraspt - 1 tl rietsuiker - 1 el lemon pepper - fijn zeezout (naar eigen inzicht) - naar eigen inzicht Panko - kersen rookchips, iron grid


Bereiding: Alle ingrediënten bij elkaar voegen en dit op de vleeszijde van de rack smeren. En laat dit in de koeling ruim 2 uur (liefst langer) intrekken. Haal de rack half uur voor bereiding uit de koeling. Rook de rack indirect op een temperatuur van 110°C naar een kerntemp van 35°C. Laat de temperatuur stijgen naar de 225°C en grill de rack 'gaar' tot een kern van 55°C. (En dan is het lam boterzacht)


Als side-dis serveerde we vandaag gegrilde gemarineerde aubergine, aspergetips en Vlaamse frieten. De aubergine heb ik als volgt gemarineerd:

3 el olijfolie, 1 el rozemarijn, 1 el tijm, 1 tl zeezout, 1 tl peper, 2 tenen knoflook geraspt, 2 el limoensap. Snijd de aubergine in dunne plakken en leg deze in de marinade voor een uurtje. Grill ze af op de Q.


Als biertje dronk ik een Bruxelles Ma Belle... frisse troebele pale ale. Fantastische combi.



Eet smakelijk

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2 Post

CONTACT

06-11224598

Bedankt voor de inzending!

Post: Contact
bottom of page