top of page
  • Peter

PASTRAMI KRUIDEN |

Pastrami (Roemeens: Pastramă) is een soort gerookt, gepekeld rundvlees. Het komt oorspronkelijk uit Roemenië, waar het vooral van schapenvlees werd gemaakt. Broodje pastrami. Het is populair in de Verenigde Staten, met name in New York. Het wordt daar in dunne plakjes gesneden en als beleg voor sandwiches gebruikt.

Normaal wordt Pastrami gemaakt van de Runderborst (Brisket). Ik ben van mening dat het prima kan van elk mooi stuk rundvlees. En heb hier dan ook een stuk kophaas gebruikt. Omdat je het vlees een aantal dagen pekelt, en daarna op een lage temperatuur rookt en gaart. Zal de structuur nagenoeg hetzelfde zijn als wanneer je het van de brisket zou maken.


Benodigdheden pekel: per 500 gram vlees! "Tijd en geduld" - 3 el korianderkorrels - 5 gram bruine basterdsuiker - 3 gram zwarte peper gemalen - 15 gram coloroso zout - 1 teentje knoflook - 2 tl kruidnagelpoeder - 1 tl nootmuskaat - 1 el mosterdzaad - 1 el gedroogde tijm - Olijfolie


Doe alle ingrediënten voor de pekel in een blender en draai fijn. Draai er op het laatst een scheut olijfolie door, zodat het straks goed aan het vlees plakt. Smeer het vlees in met het kruidenmengsel en trek vacuüm. Laat per cm dikte van het vlees, het vlees 1 dag in de pekel liggen. (dus heb je een stuk vlees van 5 cm dik, dan laat je het 5 dagen in de koelkast liggen in de pekel)


Enjoy!!



251 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post

CONTACT

06-11224598

Bedankt voor de inzending!

Post: Contact
bottom of page