top of page
  • Peter

YAKITORI FUSION |

Yakitori is een Japanse vorm van gespiesd kippenvlees. Tijdens de bereiding wordt het vlees gespiesd aan een kushi, een type braadspit gemaakt van staal, bamboe of soortgelijk materiaal. Daarna wordt de yakitori gegrild boven een houtskoolvuur. Ook wordt de yakitori gekruid met tare-saus of zout.

Ik marineerde de kip een dag van te voren, wat de smaak uiteraard te goede komt. Geserveerd met een simpele salade met sesamdressing en frietjes van zoete aardappel, die ik op smaak heb gemaakt met furikake.


Marinade kip: (1 kilo kipfilet of dijen)

100 ml sojasaus 100 ml ketjap manis 50 ml zoete chilisaus 2 tl sambal badjak 2 tenen knoflook, geraspt 2 el honing 2 tl gemberpoeder Sap van 1 limoen 2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes en fijngehakt


Snij de kip in blokjes, meng alles voor de marinade door elkaar en giet over de kip. Laat minimaal 5 uur, maar liever een hele nacht marineren in de koelkast.

Giet de marinade van de kip en bewaar dit. Steek de kip aan de kushi, eventueel met wat bosui ertussen. Gril de yakitori op een temperatuur tussen de 200°c en 250°c, voor ongeveer 10 minuten in totaal. Bestrijk de spiesen regelmatig met de tare-saus voor een super mals resultaat.

Voor de tare-saus, voeg je 1 el bruine basterd suiker en 50 ml sake toe aan de marinade van de kip. Dit kook je in tot een stroperige saus en gebruik je om, tijdens het grillen van de spiesen, deze regelmatig in te smeren.

De frietjes heb ik deze keer in de oven gegaard, maar dit kan uiteraard net zo goed op de BBQ.

Snij hiervoor de zoete aardappels in even dikke frieten. Giet er een scheutje olijfolie overheen en kruid ze met wat zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en flink wat furikake. Strooi er als laatste 2 el bloem overheen en meng alles goed door elkaar. Verdeel de friet over een stuk bakpapier en bak deze in oven gaar in ongeveer 30 minuten op 230°c.

Eetsmakelijk en enjoy!


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post

CONTACT

06-11224598

Bedankt voor de inzending!

Post: Contact
bottom of page